067 00 70 60

Poslednje vijesti iz svijeta tehnologije i gadžeta

Playstation spaja PS Plus i PS Now kao odgovor na Xbox Game Pass

Playstation spaja PS Plus i PS Now kao odgovor na Xbox Game Pass

U najnovijem izvještaju Bloomberga, Jason Schreier otkriva kako će Sony od proljeća 2022. godine spojiti PS Plus i PS Now pretplate.

Portal Bloomberg je došao do dokumenata o Sonyjevoj novoj usluzi kodnog imena Spartacus. Kako prenosi novinar Jason Schreier, bit će to Sonyjev odgovor na sve popularniju uslugu Xbox Game Pass na konkurentnim Xbox konzolama i PC platformi.

Doduše, neće to biti nova pretplatnička usluga nego će se spojiti dvije postojeće: PlayStation Plus i PlayStation Now. 

Iako struktura same usluge još nije finalizovana, Bloomberg navodi da će pretplata imati tri nivoa. Oni bi trebalo da budu sljedeći:

  • Osnovni nivo: ima sve dosadašnje funkcije PS Plusa (pristup online multiplayeru + 3 igre mjesečno)
  • Prošireni nivo: uz pristup online multiplayeru donosi veliki katalog igara za PlayStation 4 i u budućnosti PlayStation 5
  • Retro nivo: putem streaminga donosi pristup igrama s prošlih PlayStation konzola (PS1, PS2, PS3, PSP), te proširene demo verzije igara

Prema trenutnim spoznajama na temelju dokumenta, čini se kako Sonyjeva nova PS Plus usluga neće uključivati nove Sonyjeve igre odmah po izlasku. Time je odgovor na Xbox Game Pass tek djelimičan jer će se za razliku od Microsoftovih igara, Sonyjeve igre i dalje morati kupovati ako se žele igrati odmah od prvoga dana.

Ako su ove neslužbene informacije tačne, proširena PlayStation Plus usluga biće dostupna vlasnicima PlayStation 4 i PlayStation 5 konzola, a Sony je planira lansirati u proljeće 2022.

07/12/2021

Sony će proizvoditi više PS4 konzola kao odgovor na nedostatak PS5

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je PlayStation 5 lansiran, i još uvijek je nevjerovatno teško da se bilo ko dočepa ove Sony konzole

Stigao novi gejmplej za Gran Turismo 7

Sony je objavio novi video o Gran Turismo 7 koji prikazuje gejmplej na trkačkoj stazi Deep Forest Raceway

Playstation spaja PS Plus i PS Now kao odgovor na Xbox Game Pass

Proširena PlayStation Plus usluga biće dostupna u proljeće 2022.

Newsletter

Prijavi se i budi u toku sa najboljim ponudama i akcijama, kao i sa najnovijim proizvodima.