Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Kingston i dalje najveći nezavisni dobavljač DRAM modula na svijetu

06/10/2021

Kingston Technology Europe Co LLP, podružnica Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u memorijskim proizvodima i rješenjima, danas je objavio da je rangiran kao najveći nezavisni dobavljač DRAM modula na svijetu, prema najnovijim rang listama na osnovu ostvarenih prihoda, koje je dostavila analitička kompanija TrendForce (ranije poznata pod nazivom DRAMeXchange). Kingston zadržava svoju poziciju broj 1 sa procijenjenih 78,02% tržišnog učešća u prihodima od 13,2 milijardi USD. TrendForce navodi da je Kingston povećao prihod za 2,03% na godišnjem nivou, obilježavajući i 18. godinu zaredom da Kingston drži prvo mjesto.

Kingston održava svoju konkurentsku prednost blisko sarađujući sa dobavljačima, partnerima i kupcima, kako bi se zadržala fleksibilnost u okviru stalno promjenljivih tržišnih uslova. Pokretačka snaga Kingstonovog uspjeha je moto „Kingston je sa vama“. Kao jedan od vodećih kupaca DRAM čipova na svijetu, Kingston je uvidio ranu potrebu za memorijskim čipovima na određenim tržištima i preduzeo proaktivan pristup kako bi obezbijedio dodatne komponente potrebne za potencijalnu potražnju, poput kupovine inventara komponenti koje su preplavile skladišta njegovih partnera. Popularna misao početkom 2020. bila je da će se tehnološki sektor usporiti zbog pandemije, ali Kingston je preuzeo inicijativu da se pripremi za one segmente koji će zahtjevati dodatni DRAM: rad sa kućnih računara, memorije namijenjene gejmerima i serverskim sistemima kojima je bilo potrebno više memorije za nagli rast online kupovina i drugih aktivnosti na mreži.

Osim toga, kako se približava naredna generacija DDR-a, Kingston je spreman da korisnicima pruži najsavremenije DDR5 brzine. Snažan odnos Kingstona sa Intelom pomoći će u obezbjeđivanju zajedničkih rješenja na najnovijim nadolazećim Intelovim proizvodima.

„Nalazi do kojih je došao TrendForce odražavaju kontinuirani rast i fleksibilnost kompanije u uslovima izazovne poslovne klime“, rekao je Bernd Dombrowsky, potpredsednik prodaje i marketinga, Kingston EMEA. „Naša vodeća pozicija na tržištu omogućava nam blisku saradnju sa partnerima i dobavljačima u pružanju edukacije i smjernica za nove tehnologije našim klijentima, poput predstojećeg lansiranja DDR5.“