Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Battlefield 2042 će imati vrlo rigorozne mjere za kažnjavanje varalica

04/10/2021

Battlefield 2042 izlazi za nešto više od mjesec dana, a DICE radi sve kako bi igra po izlasku bila što “zdravija”. Developer tu naročito ozbiljno pristupa problemu varanja koji je uvjerljivo jedna od najvećih opasnosti za igru koja se fokusira isključivo na multiplayer. Za početak, Battlefield 2042 oslanjaće se na popularnu Easy-Anty Cheat uslugu kako bi detektovao i kaznio varalice, a usluga neće zaobići ni nadolazeću betu.

Osim toga, iz DICE-a kažu kako je po pitanju varalica na snazi nulta stopa tolerancije. U prevodu, bilo kakva detekcija da igrač koristi imbotove, wallhackove i slične alate koje mu daju nepravednu prednost rezultiraće automatskom zabranom igranja bez ikakvog prethodnog upozorenja ili kratkotrajne suspenzije. S obzirom da igra podržava cross-play, ban na jednoj platformi znači kako igru nećete moći zaigrati ni na ostalima.

Naravno, postojaće mehanizam da se igrač žali na dodijeljeni ban EA podršci, koja će onda dodatno istražiti detekciju varanja. Ono što je značajno poboljšano je i sistem prijavljivanja varalica, ali i drugih nepoželjnih ponašanja poput vrijeđanja, neprimjerenih imena, maltretiranja pa čak i sabotiranje vlastitog tima u mečevima.

Za prijave će biti zadužen čitav tim ljudi, a super je što ćete, ukoliko prijavite nekoga, ovog puta dobiti povratnu informaciju o prijavi i radnjama koje su preduzete protiv igrača kojeg ste prijavili. DICE kaže kako se neće libiti koristiti alate da igračima zabrani igranje na temelju njihove IP adrese i hardvera kako bi spriječili one najupornije među prestupnicima.

Izvor: HCL