Poslednje vijesti iz svijeta tehnologije i gadžeta

Najavljen novi Tomb Raider

Najavljen novi Tomb Raider

Gotovo dvije godine nakon što je prvi put najavljen, Unreal 5 Engine next-generation je i zvanično dostupan, objavila je EPIC kompanija.

Unreal 5 Engine je dostupan za preuzimanje, a detaljno je predstavljen na događaju State of Unreal koji je emitovan na internetu tokom 5. aprila.

Programeri i dizajneri naći će veliki broj noviteta u odnosu na ranije verzije koje su im bile dostupne za isprobavanje, uključujući poboljšane alatke, novu radnu površinu i korisničko okruženje - UI.

Ipak, najvažnije promjene desile su se na polju fotorealistične grafike, koja će omogućiti kvalitetniji prenos ljudskih modela tj. tijela i lica ljudi u virtuelni svijet, uz poštovanje ne samo fizike, nego i različitosti u smislu boje kože.

Unaprijeđena je Lumen tehnologija, koja dinamički osvjetljava sadržaj na prirodniji i kako je EPIC objasnio životniji način. Ova tehnologija omogućiće lakše pravljenje igara sa mnogo više geometrijskih detalja, za koje kompanija tvrdi da će izgledati masivno tj. zadivljujuće. Fortnite je već prešao na neke Unreal 5 Engine segmente, a CD Projekt Red najavio je novu The Witcher sagu koja će biti napravljena u istom okruženju, iako drugih detalja nemamo.

Za sada EPIC-ov Unreal 5 Engine možete u gotovo punom sjaju da doživite i vidite u The Matrix Awakens multimedijalnom dodatku, koji je pratio ovogodišnji Matriks: Uskrsnuća film.

Unreal Engine nije popularan samo za igre, nego se koristi i za filmove i u televizijskoj produkciji, koji će izgledati prirodnije, manje vizuelno vještački i moćnije. The Mandalorian produkcija izuzetno se oslanja na EPIC-ov Unreal Engine, a nove opcije će pomiješati ono što je snimano i ono što je kompjuterski generisano na nov način - kvalitetnije u svakom slučaju i teže za raspoznavanje.

20/04/2022

Najavljen novi Call of Duty

Nastavak za 2022. godinu zvaće se Modern Warfare 2

Besplatne Playstation Plus igre za maj

Novi mjesec, nove besplatne igre

Newsletter

Prijavi se i budi u toku sa najboljim ponudama i akcijama, kao i sa najnovijim proizvodima.