Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Otkriveno je koju su igru najviše preuzimali pretplatnici PlayStation Plusa

01/10/2021

Preko pretplatničke usluge PlayStation Plusu godinama su se dijelile neke stvarno zvučne igre. Bilo je tu Call of Duty naslova, Metal Gear Solida, Resident Evila, Uncharteda, Star Warsa, Street Fightera… No, jeste li se ikad zapitali koja je igra najpopularnija među pretplatnicima PS Plusa? Je li to Rocket League, ili možda pak PUBG?

Odgovor je – nijedno od navedenog. Igra koja je imala uvjerljivo najviše preuzimanja preko PS Plus pretplate jest Fall Guys: Ultimate Knockout. Ova kompetitivna multiplayer igra dijelila se po izlasku prošloga ljeta te je sada ušla u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda kao najskidanija PS Plus igra do sada. Konkretna brojka preuzimanja nažalost nije navedena.

Ovom je rezultatu kumovalo nekoliko uzročnika. Prošle je godine broj pretplatnika PS Plusa brzo rastao kao posljedica pandemije. S druge je strane Fall Guys postao nevjerovatno popularan i kao meme i kao igra. Od tada je ta popularnost malo opala, ali je budućnost Fall Guysa gotovo zagarantovana jer se sada nalazi pod Epic Gamesom koji ima vlasništvo i nad Fortniteom i nad Rocket Leagueom.

Izvor: HCL