Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Da li nam novi Nintendo Switch stiže već ove godine?

05/03/2021

Krajem godine na tržištu bi trebalo da se pojavi još jedna igračka konzola, poboljšani Nintendo Switch koji će imati veći ekran te podršku za 4K.

Najveći fokus gamerske javnosti proteklih je godinu dana bio usmjeren prema Sonyju i Microsoftu, odnosno novim generacijama njihovih konzola. Da se i ove godine ne bi pričalo samo o PlayStationu 5 i novom Xboxu, pobrinuće se Nintendo, koji priprema novu verziju svoje konzole Switch.

Nintendo Switch Pro, kako bi se nova verzija konzole mogla zvati, trebao bi imati veći i bolji ekran - (model Switch Light ima 5,5-inčni ekran), dok bi novi Switch trebao imati 7-inčni 720p Samsung OLED ekran. 


Nintendo bi navodno trebao da otkrije novi model Nintendo Svitch-a sa većim Samsung OLED ekranom kasnije ove godine, takođe glasine ukuzuju na to da će ovaj sistem moći da prikazuje 4K grafiku ultra visoke definicije u TV modu.

Kako prenosi Bloomberg, Nintendo planira da predstavi ovaj novi model u nadi da će „veći ekran osjetljiv na dodir moći da podstakne veću potražnju za ovom konzolom za vrijeme praznika ove sezone“.

Samsung Display Co. započinje masovnu proizvodnju OLED panela 720p rezolucije već u junu 2021. godine, sa „početnim mjesečnim ciljem od skoro milion jedinica“. Ovi displeji bi zatim bili poslati montažerima u julu.

„OLED panel će trošiti manje baterije, nuditi veći kontrast i verovatno brže vreme odziva u poređenju sa trenutnim Svitch-ovim tečno-kristalnim ekranom“, naveli su iz konsultantskog preduzeća za dipleje DSCC.

Mnogi takođe vjeruju da Nintendo nema razloga da žuri sa Switch Pro-om, jer se originalna konzola i dalje prodaje nevjerovatno dobro. 

DA LI NAM NOVI NINTENDO SWITCH STIŽE VEĆ OVE GODINE?

Imajući u vidu da su novinari koji najavljuju Pro bili u pravu kada su najavili Lite, na nama je da se nadamo.