Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Cyberpunk 2077 još jednom odložen

06/11/2020

Kreatori igre „Witcher 3: Wild Hunt“ oduševili su fanove kada su najavili i predstavili trejler za novu igru koja se zove „Cyberpunk 2077“. Kao što sami možete shvatiti iz naslova, riječ je o igri koja se dešava u bliskoj budućnosti. Ovo će biti RPG Single player igra koja će igračima davati mogućnost da kostumizuju i unapređuju svog lika, dok kroz masivan svet budućnosti budu istraživali i rješavali razne misije. Naravno, iza svega se krije interesantna i intrigantna priča koja će vam držati pažnju danima i koja će vam obezbijediti sate i sate sjajne igre.

Medjutim, čekanju na Cyberpunk 2077 nikako da dođe kraj, pošto je developeru CD Projekt Red ponovo potrebno dodatno vrijeme da rad "konačno" privede kraju. Igra je uvedena u gold fazu, što je praktično značilo da je glavni dio posla gotov, i da ostaje samo izdati igru. Ali, u gold fazi se nalazi još dosta posla za studio iz Poljske, te on neće biti završen do 19. novembra, što je donedavno bio važeći datum izlaska. Umjesto u novembru, Cyberpunk 2077 je odložen po četvrti put za ovu godinu, a kao datum izlaska najvljen je 10. decembar.

U tvitu u kojem je obaviješteno o odlaganju, direktori studija objasnili su da je negdje u toku razvoja Cyberpunk 2077 postao next-gen naslov i da se trenutno fokusiraju na uspješno lansiranje na čak 9 platformi: Xbox One, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, PC i Stadia). To znači da imaju 9 verzija igre koje moraju da testiraju ne bi li bili sigurni da je sve uredu.

10. decembar će biti ujedno i dan kada izlazi next-gen verzija ove igre, dok je ranije bilo planirano da se ona pojavi kasnije. Decembarski datum izlaska će pomoći da Cyberpunk 2077 prođe još bolje, pošto u novembru izlazi veliki broj AAA naslova, a ujedno i nove konzole, što bi negativno uticalo na prodaju.

S obzirom na dosadašnja iskustva, svi znamo da je dobro čekati kvalitetnu igru duže, nego dobiti nedovršenu igru ranije. Jedino što ostaje kao pitanje jeste - da li čekamo dovoljno?