Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Kako dobiti prave ekipe, dresove i grbove u PES 2020?

25/09/2019

eFootball PES 2020 ponovno nema licencirane sve lige petice, no to možete lako ispraviti trikom kojega ćemo vam sada predstaviti.

Vani je novi PES, a to znači da ponovno treba rješavati njegove nelicencirane sadržaje. Iako je Konami za 2020. godinu dogovorio nove licence za Juventus, Bayern i Manchester United, većina natjecanja i klubova ostali su bez službenih dresova i grbova. Srećom, to se u verzijama za PC i PlayStation 4 može riješiti. Ako imate verziju za Xbox One, nažalost, tu vam pomoći nema jer modificiranje te verzije nije dozvoljeno ni za PES 2020.

Ove godine stvari su se kod modificiranja igre malčice zakomplicirale. Postupak je isti kao i prethodnih godina, ali sve je veći izazov pronaći odgovarajući “Option File” bez plaćanja. No, prije nego se pozabavimo samim modificiranjem, idemo proći kroz ključni postupak ažuriranja momčadi.

 

KAKO DOBITI PRAVE MOMČADI ZA SEZONU 2019./2020.?

 

 

PES 2020 po izlasku nije donio ažurirane momčadi nego su se koristili sastavi iz prošle sezone. Srećom, od 12. 9. 2019. dostupan je prvi Live Update koji će vam dati aktualne ekipe. Hazard će nakon ovoga napokon završiti u Realu, a Griezman u Barceloni.

Imajte na umu da Live Update sami trebate prijaviti. Da biste to napravili morate u glavnom meniju odabrati Settings pa “Apply Latest Live Update” pri čemu vam moraju biti stavljene kvačice na Update club & national teams. Nakon toga dobit ćete prave momčadi.

 

 

UBACIVANJE DRESOVA, GRBOVA I OSTALIH SADRŽAJA

 

Da biste dobili prave nazive klubova, natjecanja, njihove dresove i grbove, igru morate modificirati koristeći tzv. Option File. Njega preuzimate na internetu i u ponudi je hrpetina različitih. Međutim, skidanje tih datoteka nije baš izravan postupak. Postoji nekoliko različitih vrsta/autora tih modifikacija i one se najčešće dijele na stranicama do kojih ćete doći tako da prođete kroz hrpu preusmjeravanja i reklama. U konačnici, svako preuzimanje ovih podataka predstavlja sigurnosni rizik za računalo ako ih ne preuzimate iz pouzdanih izvora.

Najpoznatije mjesto za preuzimanje Option Filea je stranica PES Universe. Međutim, da biste ondje preuzeli potrebne datoteke, morate imati godišnju pretplatu koja iznosi minimalno pet funti (malo više od 40 kuna). Stvar je u tome da netko ulaže trud u stvaranje dresova i ostalih sadržaja za igru (a taj netko nije Konami) te bi od toga htio nešto zaraditi. Pretplatom na PES Universe nagrađujete vrijednu zajednicu i dobivate pristup kontinuiranom priljevu sadržaja. Npr. na ovoj stranici možete doći do modificiranih podataka za njemačku Bundesligu koje u PES-u 2020 nema.

No, vi zapravo ne želite ništa platiti, zar ne? Naravno, postoji rješenje i za to.

 

 

LICENCIRANJE PLAYSTATION 4 VERZIJE

S verzijom za PlayStation 4 imamo malo više posla. Za početak, trebate se pobrinuti da imate odgovarajući uređaj s kojim ćete prenijeti Option File s računala na konzolu. Dakle, treba vam USB memorija ili pak eksterni tvrdi disk.

 

1. Prijenosni USB uređaj (stick ili eksterni hard disk)

USB stick ili eksterni disk prije upotrebe mora biti formatiran po FAT32 iliti exFAT formatu. Ako vam je USB uređaj već formatiran u FAT32 ili exFAT, ovaj korak možete preskočiti.

UPOZORENJE: Formatiranje USB sticka ili eksternog diska izbrisat će sve podatke koje imate na njemu! Prije formatiranja napravite kopiju svih podataka na uređaju!

 

 

2. Preuzimanje Option File datoteka

Za PlayStation 4 verziju imate izbor nekoliko različitih datoteka. Kako ove godine nisam igrao PS4 verziju PES-a ne mogu potvrditi koja je najbolja i koja uopće radi kako je zamišljeno. Ipak, jedna od ovih trebala bi biti dovoljna.

PES2020 DOWNLOAD PS4 OPTION FILE (KLIKNI)

 

 

3. Instalacija Option File datoteke

Preuzetu datoteku stavljate na prijenosni USB uređaj tako da mapu imena WEPES postavite izravno na prijenosni disk ili USB stick. Mapa (folder) ne smije biti unutar druge mape ili se zvati bilo kako drugačije inače stvar neće raditi.

Kad ste to obavili, pokrenite PES 2020 na PS4 konzoli, spojite USB uređaj na konzolu i u glavnom izborniku na desnoj strani potražite Settings, a zatim uđite u opciju Edit. Ondje potražite „Import/Export“ i odaberite to. U sljedećem izborniku odaberite „Import Team“, a potom i USB uređaj s kojega ćete uvoziti datoteke. Kad vam se pojavi lista datoteka (s imenima klubova), odaberite sve unose (tipkom kvadrat automatski odabirete sve unose) i potom idite na vrh gdje uđite na „Go to Detailed Settings“. U sljedećem izborniku stavite kvačicu na “Update squad” i na “Overwriting image files…”

 

 

Konzola će započeti proces instaliranja modificiranog sadržaja, odnosno „licenciranja“ onoga što nije licencirano. To će malo potrajati – ovisno o tome koliko vam je USB uređaj brz. Ako potraje 10-15 minuta, ne brinite – to je normalno. Ako se igra nekim slučajem sruši usred ovog procesa, jednostavno ga ponovite i nadajte se da će ga odraditi do kraja.

Nakon što ste završili s uvozom klubova, preostaje vam još uvesti nazive i grbove natjecanja. Vratite se stoga na Import/Export izbornik i ondje pronđite „Import Competition“. Ostatak procesa jednak je prethodnom – odaberite sve unose i pričekajte da se igra modificira. U slučaju natjecanja to neće trajati dugo kao s klubovima i bit će gotovo za minutu ili dvije.

Ako vam nešto nije jasno, proces možete pratiti u u ovom videu:

 

 

Zadnja stvar koju trebate napraviti je da izmjene snimite u izborniku odabirom “Save” opcije pri dnu. Nakon toga gotovi ste s poslom i možete potražiti licencirane sadržaje u nekom od modova koje nudi PES 2019.

 

------

Izvor: HCL Gaming